Meistä

Tausta

Hoppa on pieni, itsenäinen ja perhevetoinen panimo. Se on osa kokonaisuutta, johon kuuluvat 1925 rakennettu vanha kaupparakennus, joka toimii panimon ulosmyyntipisteenä ja taproomina sekä kaupan sisäpihalla sijaitseva Hopan tallipanimo ja läheisellä Kymin Ruukin alueella sijaitseva tuotantotila.

Tarina on alkanut perinteisesti kahden miehen olutharrastuksesta ja halusta täyttää Kouvolassa ollut panimon kokoinen aukko. Mutta kun kokonaisuuteen lisätään vanhoja rakennuksia rakastava rakennusrestauroija saattaa pelkän panimon perustaminen muuttua vuosia kestäväksi maakunnallisen arvokohteen pelastusprojektiksi.

Kaupparakennus, johon Hopan juuret juontavat on Kuusankosken vanhassa keskustassa sijaitseva vuonna 1925 rakennettu entinen Heinonen & Laurikainen Oy:n kauppakartano. Päärakennusta suojellakseen tilat panimolaitteille rakennettiin sementtitiiliseen piharakennukseen. Tämä rakennus on toiminut 1920-luvulla kyseisen kaupan ensimmäisen auton, TT-mallin Fordin eli Hopan tallina. Tämän rakennuksen historiasta on panimo saanut nimensä. Humalan (eng. ´hop´) löytyminen sanasta on hauska sattuma. Panimon ulosmyyntipiste ja hanat sijaitsevat päärakennuksessa Vanhalla Kaupalla.

,

Panimon perusperiaatteet

Hoppa ei ratsasta trendien aallonharjalla, vaan ajelee verkkaisesti pitkin kyläteitä. Tavoitteenamme on valmistaa puhtaita, laadukkaita, lajityypilleen uskollisia oluita, jotka ovat helposti lähestyttäviä ja sopivat niin ruokapöytään kuin saunan lauteille. Raaka-aineisiin ja niiden laatuun kiinnitetään paljon huomiota ja esim. humalat ostetaan mahdollisuuksien mukaan suoraan kasvattajilta. Oluet valmistetaan lisäaineettomina perinteitä kunnioittaen.

Panimot

Hopan oluet valmistetaan Kuusankoskella, Vanhan Kaupan pihapiirissä sekä Kymin Ruukin tehdasalueella. Tallipanimossa oluita keitetään 60-vuotta vanhoilla höyrykattiloilla täysin käsityönä. Ruukin panimo aloitti toimintansa vuonna 2020.

Ihmiset

Toni

TJ

Tommi

Olutmestari

Olethan täyttänyt
18 vuotta ?